Úrazy při sexu

Nějaká ta nehoda při milování se čas od času přihodí každé z nás. Ale ne vždycky jde o tak nevinně vypadající modřiny a škrábance. Někdy je dokonce nutné vyhledat lékaře. A na co byste si tedy měly dát pozor?

Potrhaná vagína
Nejčastější nehoda při sexu a velice nepříjemná záležitost. Zvlášť poševní vchod patří k nejcitlivějším částem ženského těla, ale rány ve vaginální klenbě (část pochvy v okolí děložního čípku) také nejsou nic příjemného. Zvlášť proto, že obvykle silně krvácí.
K potrhání vagíny dojde velmi snadno. Vliv má nedostatečná lubrikace i příliš velký nástroj partnera. I některá nadměrná dilda a vibrátory jsou zamýšlena spíše jako žertovný předmět než skutečná erotická pomůcka. Velmi nebezpečné jsou i neostříhané nehty na prstech při ručním dráždění. Takže než pustíte partnera do svého hnízdečka, udělejte mu pro jistotu manikúru!
Poranění vagíny poznáte podle mírného krvácení, které může trvat až 15 minut. Není životu nebezpečné, ale narušená sliznice může být vstupní branou např. pro kvasinky, které mohou způsobit pěknou paseku. Krvácení zastavte sterilními vatovými tamponky a co nejdříve navštivte svého gynekologa, který vám předepíše hojivou mast nebo výplach.
Úrazy při sexu: Co hrozí ženám?



Stejně nepříjemné jsou v intimních místech i povrchové trhlinky a škrábance. Obvykle zato mohou muži s neoholenou bradou lačnící po orálním sexu. Nejhorší je v tomto směru 3-4denní strniště. Podrážděné místo je dobré omýt čistou vodou a po dobu 2 dnů dnů volit jen volné bavlněné prádlo. Sliznice se pak zahojí bez následků.

Anální sex? Jedině extra vlhký
Sex do zadečku má dvě základní pravidla: dostatek trpělivosti a lubrikační gel. Existují speciální gely pro tento účel, které se od běžných liší především vyšší kluzkostí, prodlouženou dobou zasychání a desinfekční složkou.
Zanedbat zranění v této oblasti se rozhodně nevyplácí. Trhlinky se prozradí štiplavou bolestí a mohou se snadno infikovat přítomnými bakteriemi a dochází ke vzniku nepříjemných hemoroidů. Lékař vám předepíše speciální hojící mast, aniž by se nad tím jakkoli pozastavoval.
 
Bolest břicha? Zbystřete
Bolest uvnitř břicha ihned po sexu obvykle znamená pro ženy jediné: milenec vnikl svým přirozením příliš hluboko a podráždil děložní čípek. Bolest naštěstí brzy odezní. Pro příště ale volte polohy s menší hloubkou průniku, např. polohu na boku nebo na koníčka.
Příčinou pnutí v podbřišku může být i zdánlivě nevinné foukání do vagíny. Fouknutý vzduch putuje skrz vejcovody až do dutiny břišní a způsobuje silné bolesti břicha. Vzduch po několika dnech sám vyprchá. Problém nastane ve chvíli, kdy s bolestmi břicha navštívíte pohotovost a chirurgovi zapomenete o svých sexuálních hrátkách říct. Na ultrazvuku totiž mohou vzduchové bubliny vypadat např. jako zánět ve střevech a následuje zbytečná operace.

Doslova život ohrožující je ale tato metoda u těhotných žen. Vzduch se totiž skrz placentu dostává do krevního oběhu a může způsobit embolii. Takže rozhodně není od věci na tento fakt partnera důrazně upozornit.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Submisivita a dominance ve vztahu