Vaše dotazy

Máš nějaký dotaz, nebo jenom vysvětlení? Jenom se zeptej klidně ráda pomohu. Budu se snažit co nejrychleji.Nemusíte se bát, že by váš dotaz byl nezodpovězený. Klidně pište hlavně se nebojte. I já osobně mám dobrý pocit, když se zeptám, nebo některé z vás poradím.

Komentáře

  1. Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli nevíš co můžu mít za problém co pár dní někdy obden krvácím že je tam fakt krev a občas malinká sraženina beru antikoncepci už 2 roky je mi 18 a bojím se že jsem třeba těhotná..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, pro jistotu si udělej těhotenský test. Předpokládám, že antikoncepci bereš pravidelně a tak jak máš, že? Ale nemyslím si, že bys byla těhotná, spíš ti nesedla antikoncepce, případně je tam nějaká hormonální nerovnováha. Každopádně určitě si zajdu na gynekologii a pořeš to tam, nejspíše ti změní antikoncepci, případně poradí co dál.

      Vymazat
  2. Ahoj Dabelinko, chtěla bych se zeptat. Asi před měsícem jsem měla kvasinkovou infekci (během 2-3 dnů jsem to vyléčila canestenem). Nyní mám covid a od té doby mi zesílil výtok, nezapáchá, je to vyloženě skoro jak voda (konzistenčně a téměř i barevně + samozřejmě klasický výtok) a na dotek to občas trošku svědí nebo spíš jako bych tam měla nějakou trhlinku. Myslíš, že to může být od toho covidu, jakožto nachlazení? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, je pravda, že covid zhoršuje veškeré zdravotní problémy, které člověk do té doby měl, či na co trpěl. Jelikož je to zákeřná nemoc, tak si myslím, že ano mohlo to mít vliv i na to, že ti zesílil výtok.
      Ono i obyčejné nachlazení může posunout menses, natož covid ten tuplem. Tak počkej až se vyléčíš s covidem, hádám, že to ustane i ten výtok jakmile se uzdravíš. A pokud to neustane tak se stav na gyndu. Případně ještě na tu samoléčbu tak doporučuji ten canesten, mám s ním rovněž dobré zkušenosti, anebo rosalgin. To jsou ampulky na výplach pochvy a na zánět nebo kvasinkovou infekci jsou super.

      Vymazat
  3. Ahoj Dabelinko,
    psala jsem ti v prosinci ohledně problému tam dole, s tím, že teda tak nějak to pak bylo okey. Až na výjimky, kdy jsem měla při otření po toaletě pocit, jako bych tam měla nějaké trhlinky a občas mi přišlo jako bych měla takové sušší pysky. S tím, že teďka se mi objevil výtok, který má takovou hustou konzistenci a je nazelenalý, ale nezapáchá. Nic mě nesvědí. Akorát teda mám zvláštní pocit v podbřišku a občas mě na pravé straně píchne (cca někde tam, kde je vaječník), ale to může být blížící se menstruací. Nevíš, co by to mohlo být? Popřípadě, mám navštívit gynekologa? Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, pokud výtok změnil barvu tak to je problém, může to být infekce nebo zánět. Doporučuji co nejdříve zajít na gynekologii. Případně zkusit 2-3 dni užívat ten Canesten, pokud by nezabral tak také zajít na gynekologii. Myslím si, že tyhle příznaky nejsou blížící se menstruací.

      Vymazat
    2. Já mám mít teďka menstruaci během pár dní, myslíš, že to ještě třeba týden počká? Mám z toho docela strach, ačkoliv žádné vyloženě vážné problémy nemám. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli by se hodně stalo, kdybych tam zašla až po menstruaci.. Zatím zkusím ten canesten. A teda když už jsme u toho, jak jsem psala, měla jsem covid.. a četla jsem na internetu nějaké zprávy od žen, které ho taky prodělaly a mnohé říkaly, že mají problémy s menstruací a některé u záněty a i cysty. A jestli se ještě můžu zeptat, moje sestra má taky problém (také prodělala covid), má v pochvě nějakou bouli s tím, že byla malá a teď se zvětšila a při sexu jí to bolelo, a dokonce i krvácela. Doktor jí na to dal prášky s tím, že má kvasinkovou infekci, ale ta boule se jí pořád zvětšuje.. Nevíš co by to mohlo být? Děkuju moc :)

      Vymazat
    3. Tak pokud očekáváš menstruaci tak zkus ten canesten a uvidíš zda to přijde. Pokud ani po menses problémy nevymizí tak určitě zajdi na gynekologii. No tak covid celkově může zhoršit nemoce nebo problémy, které již člověk má, takže ano je to dost možné a věřím tomu. Covid jsem zatím neměla, takže nemohu přímo posoudit. Ale pokud tam má bulku, zvětšuje se, bolí to při sexu a krvácí tak ať co nejdříve zajde na gynekologii může to být cysta, která ji tam tlačí. Nejsem doktor, ale tohle kvasinková infekce není. Rozhodně ať to ségra nepodceňuje, tohleto dovede dost znepříjemňovat život.....

      Vymazat
  4. Ahojky, máme s přítelem takový problém... Pár dní nazpět jsem s ním měla první pohlavní styk, přičemž nám praskl kondom. Přítel v tu chvíli se ještě neudělal, cítil to prasknutí a hned ho vytáhl. Do dvou hodin jsem užila escapelle. Problém je v tom, že jsem dle mého menstruačního kalendáře den předem ovulovala (nemusí to být přesně, ms pořád nemám úplně ustálenou). Má vůbec takhle blízko po ovulaci smysl si dávat pilulku po? Má nějaký účinek? Testy si udělám radši tři, jen mě zajímá, jestli můžou být nějak zkreslené, když přesně dva týdny po styku má přijít ms. Můžu si udělat test s ms? Děkuju za odpovědi

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, děkuji za důvěru. Zachovali jste se správně, kor když si měla zrovna po ovulaci. Escapelle a podobné nouzové antikoncepce mohou rozhodit menstruační cyklus, takže menses může přijít později, nebo mimo pravidelný termín. Udělej si test a uvidíš, myslím si, ze na 98% těhotná nejsi, že to bude jen ten rozhozený cyklus. Test udělej klidně hned první den, když vynechá menses. Dříve to nemá smysl, bylo by to moc brzy na rozpoznání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc za odpověď. Dneska se mi spustilo i krvácení, zatím si nejsme jistá, jestli to je předčasná ms nebo jen krev. Je mi jasné, že to způsobila ta tabletka. Nevíš, jestli se předčasná ms objevuje takhle i u těhotných? Testy si radši začnu dělat už po týdnu od styku, jen teď ty nervy z toho nejsou moc fajn. Díky moc

      Vymazat
    2. Chápu nervy jsou šílený, ale co si mohla tak si udělala, můžeš mít klidné svědomí. Pokud přišla MS tak už bych byla v klidu, je pravděpodobné, ze to rozhodila ta pilulka. Raný příznak těhotenství je špinění, bolest prsou, únava, nechutenství, citlivost na pachy a další.
      Stejně si myslím, že těhotná nejsi, bude to v pohodě :-).

      Vymazat

Okomentovat

Top články

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza