Erotogenní zóny

Erotogenní zóny - o těch už toho bylo napsáno mnoho. Určitě to znáte: klitoris, penis, prsa, ušní lalůčky… ale také nos, podkolenní jamka, chodidla. Že jste o těch posledních v životě neslyšeli? Tak čtete dále. Jen a jen pro vás jsem zmapovala všechny známé i neznámé erotogenní zóny a přidala pár tipů jak se jim co nejněžněji a nejitimněji věnovat. Vše, o čem píšu, je v praxi nejednou vyzkoušeno! Tak do toho. Pojďme spolu zmapovat ty nejvzrušivější části těla!
Hlava
Vezmeme to pěkně popořádku. Odshora. Pokožka hlavy a vlasy jsou první erotogenní zónou. Vzrušující je na nich už ta blízkost dotyku - vždyť kdo jiný by se odvážil hladit vaši hlavu než milenec nebo milenka? Ženy mají nejraději jemné hlazení po vlasech. Foukání, cuchání a podobné klukoviny si proto nechte na jindy. Muži oproti tomu dávají přednost jemné masáži. Odolejte pokušení koupit moderní masážní vidlice a věnujte se milencově hlavě pěkně ručně. A zapomeňte na použití olejíčku, tedy pokud váš milý nemá zrovna hlavu holou jako koleno.


Uši
O ušních lalůčcích už jste určitě slyšeli. Líbí se jim jemné hlazení a líbání. Sání a olizování také není na škodu. Ale jazykem můžete dráždit celé ucho, ne jen lalůček. Krouživé pohyby a jemné kmitání budou to pravé. Návštěvu vnitřních prostor zvukovodu příliš nedoporučuji, zato prostor za uchem je bezva neprozkoumaná zóna. Jen malá rada: pokud se váš partner/ka začne při vašem dráždění cukat, raději toho nechte. Nejspíš si ráno zapomněl/a umýt uši…
Oční víčka
I ta jsou velmi citlivou oblastí. Jejich hlazení a líbání je velmi vzrušující. Někomu se líbí i jemné přejíždění jazykem. Na dráždění tohoto místa je vzrušující i to, že příjemce musí mít zavřené oči, což dává prostor vzrušujícím představám…
Nos
Není to zrovna obvyklá erotogenní zóna, ale existují lidé, které laskání nosu vážně vzrušuje. A jak zjistíte, jestli váš protějšek patří mezi ně? Prostě experimentujte. Pusinkování, přejíždění pootevřenými rty… nebo stará dobrá hra na Eskymáky. To vše určitě zafunguje… nebo taky ne. Musíte to zkrátka vyzkoušet.
Ústa
Tady se dlouho rozepisovat nebudu. Vášnivé polibky už určitě ovládáte. Ale zkusili jste někdy rty i sát? Jemně, samozřejmě. Jen chvilku a pak polibek. Zkoumání jazykem také není špatné, a něžné fouknutí na právě navlhčené rty je prostě paráda!
Krk
Známé erotogenní místečko. Jeho drážděním bývají nadšeny hlavně ženy. U mužů sice nepatří mezi top star, ale také si dají říct. Hlazení je povoleno: jemně a všemi směry. Nechte svoje prsty tančit po hebké kůži. Líbání je hodně erotické. Jemné polibky na šíji v rychlém sledu dokážou přivést leckterou ženu do varu. Líbání a kmitání jazykem okolo ohryzku je už méně známá, ale stejně účinná metoda. Lehké sevření kůže mezi zuby také není špatné, jen pozor, abyste to nepřehnali. Divoká znamínka a cucfleky se už dneska nenosí.
Podpažní jamka
Jen lehké a letmé dotyky. Nic víc. Kůže na tomto místě je mimořádně citlivá… a lechtivá. Pusinkování, masírování a hlazení jazykem - to je to, co tu platí. Můžete si užít i šlehačkové nebo medové hrátky - nanesete a slíznete. Hmmm… Určitě si pořiďte i lechtací peříčko. Rozhodně ho využijete!
Vnitřní strana paží
Opět příjemně lechtivá dráždivá zóna oblíbená obzvláště u žen. V podstatě pro ni platí to samé jako pro podpažní jamku. Můžete tu zkusit i trochu sání ústy - ale pozor na nechtěné skvrny!
Dlaně a prsty a rukou
Dlaň je stále velmi opomíjeným vzrušivým místečkem. Horký polibek na dlaň má proto v sobě krom erotiky i hodně exotického podtextu. A exotika vzrušuje, nemyslíte? Masáž dlaní prý pomáhá od stresu, takže ji můžeme využít jako skvělou uvolňovací součást předehry. Samostatnou kapitolku pak věnujte prstům. Jejich sání a olizování vypadá hodně nažhaveně. Jen to proboha nepřežeňte a nespleťte si je s lízátkem! A na co ještě nesmíte zapomenout? Rozhodně na jemnou kůžičku mezi prsty. Mhmmm…
Záda
Opravdu, ale opravdu velmi opomíjená erotogenní zóna. Někdy bývá vzata na milost při vzájemných partnerských masážích, ale to je také vše. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že prakticky jiné využití v předehře opravdu nemají. Zato "PO" se stanou místečkem přímo zázračným. Každý sebemenší dotyk způsobí mrazení v zádech a což teprve něžné pohlazení. Po vášnivém milování se záda stávají obzvláště citlivými a určitě stojí za to se s nimi ještě chvilku zabývat, než půjdete spát…
Prsa
Ženská prsa bývají obvykle ve středu zájmu, mužská už tolik ne. A je to škoda, protože laskání bradavek vzrušuje obě pohlaví stejně. Jemné hlazení a polibky zrovna tak. Žádoucí účinky mohou přinést hrátky s ledem - chlad někdy dokáže zázraky! Můžete vyzkoušet i jemné kousání a štípání, ale zdaleka to nevyhovuje každému. U žen bývá velmi citlivá spodní strana prsů, nebo jejich strany. Povolena jsou peříčka (v případě nouze možno nahradit jazykem) i šlehačka.
Bříško
Tady budeme mluvit spíš o ženách. Jen si vybavte svůdné odhalené bříško orientální tanečnice! Pupík i jeho okolí jsou na jakékoli doteky velmi citlivé. Experimentovat tu můžete prakticky v každé oblasti. Využití pupíku jako miniskleničky na šampaňské je známé, ale pořád vzrušující. Celé bříško také klidně můžete použít jako netradiční stůl. Podávejte na něm jen studené pokrmy a jezte jen ústy. Bude to legrace.
Hýždě
Pokud jste žena, tak se nejspíš sem tam nějakého toho štípnutí nebo poplácání dočkáte. Pokud jste muž, pak nejspíš tuto erotogenní zónu nevyužíváte vůbec. A je to škoda. Hýždě všeobecně jsou k nejrůznějším typům dráždění velice citlivé - a nemluvím tu jen o análním sexu! Masírování prsty a důraznější hlazení je přesně to, co pro svou spokojenost potřebují. K čapnutí za ženskou prdelku se přímo nabízí poloha na koníčka. Někteří muži zas ocení, pokud je partnerka drapne za zadek, když jsou v nejlepším. Také mezi ně patříte? Vyzkoušejte to!
Genitálie
Tak tady se nejspíš nemusím ani zastavovat. O klitorisu, vagíně, penisu a bůhvíčem dalším si toho můžete najít dost a dost. Ale přece jen mi to nedá a nabídnu vám aspoň dvě minirady. Pro muže: jazykem se dá dráždit mnohem víc, než jen klitoris a vnitřek vagíny. Jsou tu také malé a velké stydké pysky a spousta dalších věcí. Pro ženy: Až se budete příště věnovat pokladům vašeho miláčka, nezapomeňte na varlata. Penis je sice král, ale pobočníci z toho taky chtějí něco mít ;-)
Vnitřní strana stehen
… je velmi citlivá na jemné doteky. Můžete použít nejrůznější techniky hlazení, mazlení, líbání a lechtání. Jen pozor, tato oblast je velmi citlivá na podráždění, takže muži, pokud jste majiteli několikadenního pichlavého strniště, račte naklusat do koupelny nebo hrátky na tomto místě pro tentokrát vynechte. Vaše partnerka vám určitě bude vděčná.
Podkolenní jamka
Spousta nervových zakončení a jemná kůže slibují zajímavý prožitek. Něžné zacházení by mělo být samozřejmostí. Zapomeňte na štípání, i když vás to může svádět! Naordinujte si medové nebo šlehačkové hrátky a přidejte k tomu spoustu lízání. Krouživé pohyby jazykem jsou jednoduše boží!
Chodidla

U hlavy jsme začali, u nohou skončíme. Péče o ně se hodně podobá dlaním. Masáž chodidel může být příjemná, tedy pokud není jejich majitel extrémně lechtivý. A sání jednotlivých prstů je také zajímavé.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Submisivita a dominance ve vztahu