Jak si zkrátit menstruaci?

Vyzkoušejte byliny. Některé byliny se již stovky let používají pro zkrácení menstruace. Uvařte si z nich čaj, nebo si je kupte ve formě pilulek.
  • Vitex. Tato bylina reguluje zvýšenou hladinu prolaktinu, což je hormon vylučovaný epifýzou, který způsobuje ovulaci a menstruaci. Když budete brát 20 mg jednou až třikrát denně, menstruace se vám zmírní. Vitex seženete ve formě sirupu, kapslí a tablet.
  • Malinový čaj. Zkuste pít každý den jeden až tři šálky malinového čaje, který by měl zmírnit silné menstruační krvácení a zbavit vás menstruačních bolestí.
  • Váš menstruační cyklus se může změnit kvůli hormonální nerovnováze. Kořen rostliny maca reguluje hormony produkované v epifýze a hypotalamu, které regulují funkce vaječníků. Macu seženete ve formě prášku a kapslí.
  • Řebříček. Pijte bylinnou tinkturu z řebříčku alespoň týden před menstruací. Tato bylina má hemostatické účinky a snižuje krvácení tím, že stahuje tkáně a cévy.
  • Pokud si chcete vyrobit tinkturu z řebříčku, důkladně si omyjte bílé květy řebříčku a přeceďte z nich vodu. Naskládejte je do skleněné nádoby a nechejte nahoře trochu volného místa. Naplňte sklenici čistou vodkou, zavřete ji a skladujte ji na suchém chladném místě. Jednou nebo dvakrát denně sklenici dobře protřepejte. Tinktura bude hotová za šest týdnů. Potom ji můžete přecedit.




Cvičte. Pravidelné cvičení vám může pomoci zmírnit menstruaci. Cvičením posílíte svaly pánevního dna a budete mít pravidelnější menstruaci. Cvičení také může regulovat menstruační cyklus díky tomu, že omezí množství tuku, který obklopuje vaječníky a další vnitřní orgány.
Používejte menstruační pomůcky na více použití. Některé ženy zjistily, že když začaly používat menstruační pomůcky, které se oplachují, krvácení se jim zkrátilo a zmírnilo. Mezi tyto produkty patří omyvatelné vložky, mořské houby a menstruační kalíšky (které se zavádějí do vagíny)
Mějte sex. Neexistují jasné důkazy o tom, že vám sex nebo masturbace během menstruace pomůže zmírnit krvácení, ale rozhodně se potom budete cítit lépe. Sexuální aktivita během menstruace vám může pomoci zmírnit příznaky PMS. Ženy tvrdí, že orgasmus může zmírnit křeče a stahy dělohy při orgasmu poskytují příjemnou vnitřní masáž. Kromě toho se během orgasmu vylučují přírodní zlepšováky nálady (endorfiny), které zmírní křeče, bolesti hlavy, mírné deprese a podrážděnost.
Dodržujte pitný režim. Pít dostatek vody je vždy důležité k udržení pevného zdraví a menstruace není výjimkou. Když budete pít vodu, pravděpodobně se vám menstruace nezkrátí, ale bude pro vás mnohem méně nepříjemná. Dehydratace způsobuje vylučování hormonu vasopresinu, který způsobuje menstruační křeče.
Akceptujte přirozené změny svého cyklu. Teenagerky a ženy, které se blíží k menopauze, mají jinou hladinu progesteronu a mohou trpět silným menstruačním krvácením, které trvá déle. Postupem času se tyto problémy upraví.


Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza