Když jste ve vztahu s introvertem

Introverti mají mnohé žádoucí a pozitivní vlastnosti, ale stále jsou do značné míry nepochopení druhým člověkem, se kterým jsou ve vztahu.
Introverti tvoří 16 až 50 % populace, což znamená, že pravděpodobně znáte nejméně jednoho introverta ve svém životě.

Lidé je vnímají jako rezervovaných, bezcitných, nebo plachých, ale oni jen prostě potřebují více času být o samotě, aby načerpali nové síly.
Jsou to vlastně milující lidé, ale tím, že tráví delší dobu s jinými, je ubírá o energii. Získávají svou energii z nitra, což vysvětluje, proč jim nevadí čas strávený o samotě.

Pokud jste ve vztahu s introvertem, je důležité, abyste porozuměli jejich osobním vlastnostem, abyste s nimi mohli tvořit prosperující a zdravé partnerství.
Uvádíme 5 skutečností, které byste měli vědět, pokud jste ve vztahu s introvertem:

1. Milují hluboké a svěží konverzace

Být s introvertem znamená, že byste se měli lépe připravit na hodiny konverzace od kvantové fyziky po cizinců, resp. o všem mezi tím.
Neprojeví své komunikační dovednosti při prvním setkání, ale dejte jim šanci, aby vás nadchly. Introverti nemají rádi krátké řeči a raději by otevřeli svou duši okamžitě a bez hraní her.
Těší se z konverzace, při které se mohou něco nového naučit, nebo která změní jejich názory.
Drby, móda, sport a jiná běžná témata na rozhovor je jednoduše nezajímají. Introverti milují půlnoční rozhovory, které otevírají jejich duši dokořán a dávají jim širší pohled na život.

2. Introvertovi chvíli trvá, než se otevře ostatním

Někdy se vám může zdát, že při rozhovoru s introvertem se cítíte, jako by vám tahali zuby, ale ukažte jim svou trpělivost.
Potřebují jen čas na to, aby se s vámi cítili pohodlně. Introverti nemusí mít za sebou nejlepší historii ve svých vztazích, protože po nich často šlapou a nechávají je v prachu z nedostatku porozumění.
Introvert potřebuje hodně duševní stimulace a upřímně řečeno, lidé jim nedávají to, co potřebují.
Jen jim ukažte, jaké zajímavé a úctyhodné je pro vás s nimi mluvit, protože potřebují vaši podporu.

3. Potřebují hodně času být o samotě, aby si obnovili energii

Introverti získávají energii trávením času o samotě, takže respektujte jejich hranice.
Pokud se necítí na to jít s vámi dnes večer do města, netlačte na jejich, aby tak učinily. Introverti mají rádi zábavu a chodit ven, ale stejně potřebují čas sami pro sebe, aby se mohly zotavit.
Svět se pohybuje ve velmi rychlém tempu a někdy introvert nestíhá držet krok.
Péče o sebe a sebe-láska jsou jejich největšími prioritami, takže čas, který mohou strávit o samotě jim umožní zpomalit a pracovat na jejich mentálním a duchovním zdraví.
Nenuťte je, aby se cítili být vinni a zlí, místo toho je podporujte a uvědomte si, že mohou být pro vás lepším partnerem, pokud jim dáte čas na to, aby načerpali nové síly.

4. Introvert potřebuje čas k tomu, aby sdílel své pocity s jinými lidmi

Jak jsme již dříve řekli, introverti se již dříve mohli popálit na lidech. Jsou citliví na energie i emoce a někdy se cítí být zahaleni konflikty a bouřlivými frekvencemi na planetě.
Introvert se z času na čas může stáhnout do své ulity, protože se bojí, že se zraní. Pokud se vám introverti nechtějí zatím otevřít, netlačte na ně.
Jednoduše jim řekněte: "Můžeš se mnou mluvit kdykoliv, když se budeš cítit být připraven." Takto jim projevíte svou podporu, ale také péče o to, co vám říkají a co cítí ve svém nitru.
Introverti jen potřebují člověka, při kterém se budou cítit být v bezpečí a který je bude milovat, aby vám nakonec mohli vylít své srdce.

5. Vyhýbají se hlučným a přeplněným městům

Pokud usilujete o vztah s introvertem, mějte na paměti, že mají ve zvyku vyhýbat se přeplněným a hlučným městům.
Raději by strávili klidný večer v čínské restauraci, či sledováním televize, jak se pokoušet bojovat s davem lidí a předstírat, že je to baví.
Samozřejmě, rádi nakupují, chodí do ovocnářství a dělají jiné aktivity, ale prostě tyto činnosti vykonávají méně často. Hektické prostředí většiny míst přemáhá jejich smysly, protože jsou vysoce citlivý na podněty.
Nicméně, pozvěte je na piknik na klidnou louku nebo na pěší turistiku někde v pustině a ukažte jim, že jim rozumíte. Zvláště, pokud jste s nimi absolvovali chaotické nakupování nebo hlučnou party.
Nezapomeňte, že introvertem stačí rovnováha v životě. Nabídněte jim ji a oni vás nikdy neopustí.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza