Jak použít tampón

O používání tamponů koluje řada mýtů a legend - možná jsi i ty sama už nějaké zavádějící informace slyšela. Pravdivá fakta tě zbaví strachu, a předejdou nedorozuměním.



1
Buď v klidu - nikdy se nemůže stát, že by v tobě tampon nadobro uvízl, nebo se ztratil. Ono totiž není kam. Vždycky ho můžeš vytáhnout za šňůrku, nebo, pokud se šňůrka přetrhne, nahmatat a vytáhnout jednoduše prsty.

2
Tampon ti nebrání v použití WC.

3
Neboj se, že bys byla na tampony příliš mladá. Můžeš je začít používat v jakémkoliv věku, nemusí ti být 18 let.

4
Používání tamponů v žádném případě neohrozí tvé panenství. Navzdory populárnímu, hloupému mýtu, používání tamponů tě nepřipraví o panenství. Tampon může roztáhnout panenskou blánu (tenká blána, k jejímuž protržení zpravidla dojde při prvním pohlavním styku). Ale i pokud se to náhodou stane (může se to totiž stát i při jiných aktivitách, třeba při jízdě na kole nebo na koni), neznamená to, že už nejsi panna.




5
Dbej na to, abys měla pořád dostatek tamponů v zásobě. Ať už jsi ve škole, na brigádě, nebo sportuješ venku, vždycky měj u sebe v tašce jeden extra tampon. Obzvlášť, pokud ti menstruace teprve začala, je dobré s sebou v kosmetické taštičce nosit tampony, minivložky, vlhčené ubrousky a extra pár kalhotek.

6
Spíš-li víc, než 8 hodin, používej na noc raději vložku. Nebudeš tak muset myslet na to, ihned po probuzení běžet do koupelny, vyměnit tampon.

WIKIHOW:CREATIVE-COMMONS. wikiHow [online]. [cit. 16.5.2015]. Dostupný na WWW: http://cs.wikihow.com/Jak-pou%C5%BE%C3%ADt-menstrua%C4%8Dn%C3%AD-tampon-%28pro-d%C3%ADvky%29

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza