Dieta X Cvičení

Řada z nás si po hodinách tvrdé práce ve fitkech či na rotopedech řekne, že potom usilovném cvičení si přece může dopřát svíčkovou s pěti knedlíky a k tomu malé pivo. To je ale veliký omyl. Pokud chceme opravdu zhubnout a vytvarovat postavu, ani bez diety a zdravého životního stylu se to bohužel neobejde. Pokud budete hodinu denně cvičit a tři hodiny se cpát, zákonitě výsledky nemohou být takové, jaké jste si představovaly. Jak ale vydržet a zbavit se špatných návyků?
Vědci zjistili, že i v této oblasti existuje tzv. domino efekt. Pokuste se změnit dva své zlozvyky a výsledky se brzo dostaví! Jakmile uvidíte dobré výsledky, budete mít potřebu posouvat se dál a dál a zbavit se dalších. Nemusí být vše najednou!
Už opravdu známým a hlavním pravidlem je jíst šest porcí denně. Nedbejte ale pouze na počet, nýbrž i na obsah porcí, kterým věnujte zvýšenou pozornost.
Pokud začínáte hubnout, určitě si začněte hned od počátku vést fotodeník! Můžete potom jednoduše porovnávat výsledky Vašeho úsilí. Určitě to ale nepřehánějte ani s měřením a ani s vážením. Tuto činnost nedělejte každý den, mohly byste být akorát zklamané a demotivované a navíc je to zbytečné. Převážení a přeměření je vhodné jednou za čtrnáct dní.
Bojíte se, že nakonec stejně neodoláte dezertu či omáčkám od maminky? Určitě si položíte otázky, přece se jich nadobro nevzdám?? To ani nemusíte. Vědci a dietologové doporučují jeden hříšný den v týdnu, kdy si můžete dopřát cokoliv.
Hubnutí bez diety a zdravějšího životního stylu nemá smysl stejně tak jako hubnutí bez jakékoliv fyzické aktivity. Cestou k vítězství nad přebytečnými kilogramy a špíčky je kombinace zdravého životního stylu a cvičení. Špatné stravovací návyky nelze kompenzovat cvičením a vysněné výsledky se nedostaví. Pouze kombinací těchto dvou aspektů lze dosáhnout vysněné váhy.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza