Značky menstruačních kalíšků

Menstruační kalíšek Gaia cup

Menstruační kalíšek od firmy TIERRA VERDE s.r.o. je vyrobený z lékařského silikonu. Vyrábí se pouze v čiré variantě. Je zcela hladký, kromě spodní části, kde rýhy slouží ke snadnému vyjmutí. Stopka je krátká (10mm), takže některé ženy ji ani nebudou muset ustřihnout. Otvory sloužící k vytvoření podtlaku jsou umístěny až těsně u ústí kalíšku a ten má díky tomu větší kapacitu.
Kalíšek Gaia cup je dodáván s bavlněným sáčkem pro úschovu kalíšku mimo menstruaci.

Menstruační kalíšek MeLuna

MeLuna je první menstruační kalíšek německé výroby. Je vyroben z TPE (termoplastický elastomer), což je materiál, ze kterého se vyrábí například dětské dudlíky.
Kalíšek MeLuna Vám nabízíme ve několika atraktivních barevných variantách - žluté, tyrkys, oranžové a růžové a také v klasické čiré variantě. Vybrat si můžete nejenom z různých velikostí, ale také ze tří variant usnadňujících vyjmutí kalíšku - kalíšek s klasickou stopkou, kalíšek zakončený kuličkou nebo kalíšek zakončený očkem.
MeLuna má zcela hladký vnitřní povrch a také plnou stopku, což usnadňuje čištění. Na spodní části kalíšku jsou rýhy pro snadnější vyjmutí.

Menstruační kalíšek Mooncup

Kalíšek Mooncup se vyrábí v Anglii od roku 2002. Je to jeden z prvních kalíšků na trhu vyrobený z lékařského silikonu. Jeho výroba a samozřejmě i sám výrobek je ekologický a firmou Mooncup Ltd. za to získala řadu významných ocenění a certifikátů.
Kalíšek Mooncup má ve spodní části z vnějšku rýhy, které umožňují snažší uchopení a vyjmutí kalíšku. Oproti některým jiným kalíškům má kalíšek Mooncup větší horní okraj a lépe tak drží tvar při vyjímání a také se snadněji rozvine při zavádění.

Menstruační kalíšek Naturcup

Menstruační kalíšek Naturcup je vyroben ve Španělsku ze 100% hypoalergenního měkkého lékařského silikonu. Je dodáván společně s látkovým sáčkem, který slouží pro úschovu kalíšku mimo období menstruace. Sáčky tohoto kalíšku jsou v přírodní barvě s barevným provázkem dle zvolené velikosti kalíšku.

Menstruační kalíšek LadyCup

Menstruační kalíšek LadyCup je vyroben z nejkvalitnějšího německého lékařského silikonu a je schválen Státním zdravotním ústavem ČR. Je dodáván společně s látkovým sáčkem ze 100% bavlny. Ke každému barevnému typu kalíšku je jiný sáček.

Menstruační kalíšek Lunette

Lunette je menstruační kalíšek vyrobený z lékařského silikonu ve Finsku. Je navržen tak, aby jeho čištění bylo snadné, vnitřek kalíšku je hladký a stopka usnadňující vyjmutí je rovná a plná.
Z vnějšku jsou na spodní části kalíšku rýhy, které usnadňují uchopení. Pro zrušení podtlaku, který vznikne přilnutím kalíšku ke stěnám pochvy při správném zavedení, je nutné při vyjímání kalíšek ve spodní části trochu zmáčknout. Tato část kalíšku Lunette je měkčí než ostatní části a zmáčknutí je tak jednodušší.

Menstruační kalíšek Yuuki

Yuuki je menstruační kalíšek vyrobený v České republice ve spolupráci s firmou SILROC, která se specializuje na výrobky pro zdravotnictví. Vyrábí se pouze v čiré variantě ze silikonového materiáluSilopren LSR 4050, což je silikonový materiál nejvyšší kvality schválený pro použití ve zdravotnictví a v potravinářském průmyslu. Stejně jako u kalíšků z jiného materiálu, je kalíšek Yuuki hladký a zamezuje množení bakterií.


Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza