Panny a menstruační kalíšek

V naší společnosti je dívka považována za pannu, pokud ještě neměla pohlavní styk. To ale vlastně nemá nic společného s používáním kalíšku. Zda kalíšek může či nemůže používat závisí pouze na tom "jaké to dívka tam dole má". Pokud si dívka přečte informace o používání menstruačního kalíšku, o tom jak se zavádí a jak vyndavá a zároveň ví, jak vypadá její tělo, bude pravděpodobně rychle znát odpověď na otázku použití v jejím případě. Bohužel mnoho dívek vyrůstá v tom, že své tělo pořádně nezná a naše společnost je k bádání zrovna nenavádí.

Panna a kalíšek

Existují ženy, které se narodily bez panenské blány. Je také možné, že k protržení blány (defloraci) dojde při některých pohybových aktivitách (sportech apod.). K protržení může samozřejmě dojít také při masturbaci. Pak tedy dívka, která ještě neměla pohlavní styk, fyziologicky pannou již není a používat kalíšek může stejně jako žena, která již pohlavní styk měla.

V opačné situaci jsou ženy, jejichž panenská blána je natolik pevná, že je obtížné, ne-li nemožné, ji při protrhnout a to i při pohlavním styku. Ty mají s používáním kalíšku i tampónů problémy nebo nemohou tyto pomůcky používat vůbec. Tyto ženy obvykle musí vyhledat odbornou lékařskou pomoc, pokud chtějí začít se sexuálním životem a blána je jim chirurgicky odstraněna.

Pokud jste tedy panna a používáte tampóny, budete pravděpodobně bez problému používat i kalíšek. S ohledem k velikosti pochvy je ale samozřejmě nutné, vybrat si správnou velikost. Pokud nemáte s tampóny zkušenost, a vlastně v každém případě, radíme - podívejte se pomocí zrcátka sama na sebe a prsty vyzkoušejte jaké to tam máte!


Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza