Látkové vložky

Látkové vložky stejně jako látkové plenky pro děti zažívají v posledních letech velký boom. Dnes je možné si vybrat z velké nabídky těchto intimních hygienických pomůcek a každá žena může najít typ, který by jí vyhovoval. Ale začněme postupně.


Tato intimní dámská hygienická pomůcka, která může ženu provázet celým obdobím menstruace je vyrobena nejčastěji z bavlny (resp. biobavlny). Používají se také bambusové nebo konopné tkaniny, froté, plyše a další příjemné materiály. V dnešní době je možné si vybrat z velkého množství typů látkových vložek:
Ukázka typů panenských blan.
Látková vložka slipová
Tenká vložka, která slouží pro dny slabého krvácení (na začátku nebo na konci menstruace) a lze ji používat i mimo období menstruace jako ochranu spodního prádla. Tento typ doporučujeme jako doplněk k menstruačnímu kalíšku. Vyhnete se tak "nepříjemným překvapením" v době, kdy se s kalíškem učíte zacházet.
Látková vložka denní
Středně silná vložka pro střední sílu krvácení bez nepromokavé vrstvy.

Látková vložka denní s nepropustnou vrstvou
Slabší vložka pro střední sílu krvácení s nepromokavou vrstvou.
Látková vložka vrstvená
Jedna vložka, která umožňuje volit si její tloušťku tím, že vkládáte další vrstvy. Podle síly vašeho krvácení si tak nastavíte, co vám vyhovuje.
Látková vložka noční
Dlouhá a silná vložka s nepropustnou vrstou.

Látková vložka pro období šestinedělí
Dlouhá a silná vložka bez nepropustné vrstvy.

Většina látkových vložek se vyrábí s "křidélky", které jsou opatřeny patentkami, takže vložka dobře drží a chrání tím vaše prádlo před případným znečištěním. Jsou ale i varianty bezkřidélkové. Jejich nevýhodou je nebezpečí nečekaného vypadnutí nebo posunutí, což je právě důvod, proč nejsou tolik oblíbené a vyhledávané.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza