Asexualita

Asexuálové jsou rostoucí komunitou mužů a žen, které prostě jiné osoby sexuálně nepřitahují. Oni sami se cítí normálně, ačkoliv se najdou tací, kteří je prohlašují za raritu a mentálně nemocné. Jim však v mnoha případech chybí jen sexuální pud.

Každopádně jejich internetové stránky kvetou a jejich cíl je jediný: najít další lidi jako jsou oni a při troše štěstí vytvořit pár, který nepotřebuje k vyjádření emocí a komunikace lůžko.




Britský psychoterapeut Philip Hodson například zastává názor, že příčinou může být i neustálé sexuální bombardování - v tisku, filmech, televizi. Mnozí tak končí, protože se neztotožní s představou, která se ve spojení se sexem prezentuje, říká.

"Televize nás vychovává velmi omezeně, genitální a koitální stránka (sexu) se velmi přeceňuje. Je to pohled velmi pudový a zvířecí, emocionální a afektivní stránka zůstává jen na okraji fyzických vztahů. Tudíž je normální, že někdo nakonec sex odmítne, ať už vědomě či nevědomě," připojuje se de Montes. Anavíc je tu strach z pohlavně přenosných chorob, zejména z AIDS, který také může narušit něčí intimní život a vést k asexualitě.
Nejen mezi ženami, ale i mezi muži roste počet těch, kteří si sexem nechtějí komplikovat život. "Ještě donedávna jsme si mysleli, že muži byli vždy připraveni a že bolení hlavy bylo vyhrazeno jako výmluva jen ženám, ale situace se změnila. Liberalizace sexuální úlohy umožňuje ženám větší promiskuitu, ale současně dovoluje mužům, aby sex odmítali. Připouštějí, že ne vždycky chtějí a ne s kýmkoliv."

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza