Těhotenství po potratu

Samovolný potrat

Když žena otěhotní, může u ní dojít k samovolnému potratu. Obzvlášť, pokud se jedná o první těhotenství. K samovolnému potratu dochází většinou do dvou měsíců těhotenství. Když dojde k potratu, Váš lékař zkontroluje, jestli máte čistou dělohu. Může se totiž stát, že Vám v děloze zůstane zbytek staré sliznice. V takovém případě Vám lékař provede vyčištění dělohy. Po čištění je pak dobré před dalším otěhotněním počkat dostatečně dlouhou dobu, než se Vám sliznice zcela obnoví.


Většinou se na další těhotenství čeká půl roku

Pokud má být těhotenství úspěšné, musí mít žena v pořádku děložní sliznici. To je totiž místo, kde se zahnízdí vajíčko a kde se poté vyvíjí plod. Pokud tedy u ženy proběhne komplikovaný potrat nebo je nutné provést u ní vyčištění dělohy, doporučuje se většinou počkat aspoň půl roku do dalšího otěhotnění. Během šesti měsíců by se měla sliznice v těle ženy již zcela obnovit a žena by tak měla být schopná bez problémů otěhotnět.

Na další těhotenství však někdy stačí počkat jen jeden měsíční cyklus

Při nekomplikovaném samovolném potratu se sliznice v děloze obnoví někdy i po jedné menstruaci. Pokud tedy potratíte, počkejte minimálně jeden cyklus, než se pokusíte o další otěhotnění. Samozřejmě je vždy nejlepší konzultovat vše s Vaším lékařem. Ten by správně měl posoudit, kdy je pro Vás nejvhodnější znovu otěhotnět. Je také možné, že Vám při dalším těhotenství předepíše léky na podporu tvorby sliznice.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza