Těhotenské skvrny

Kožní změny v těhotenství

Žena prochází během těhotenství celou řadou změn. Nevyhne se ani kožním změnám. V období těhotenství ženám rostou rychleji vlasy, které jsou navíc i hustější. Také nehty rostou rychleji, ale častěji se lámou. Někdy se objevuje zarudnutí kůže na místech po celém těle, otoky článků prstů a kotníků, zvýšené pocení nebo například růst hustšího ochlupení. Další kožní změnou bývají těhotenské skvrny.

Těhotenské skvrny

Těhotenské skvrny se mohou objevit kdekoli po těle. Jsou to tmavší pigmentové skvrny, které se nejčastěji vyskytují v okolí prsou, v podpaží, na stehnech a okolo genitálií. Těhotenské skvrny se ale neobjeví u všech žen. Jen tzv. těhotenská čára se vyskytuje u naprosté většiny nastávajících maminek. Je to tmavá čára vedoucí od pupíku ke genitáliím.

Za jak dlouho těhotenské skvrny zmizí?

Pokud se Vám objeví těhotenské skvrny například na obličeji, určitě Vás bude zajímat, jak rychle zmizí. Těhotenské skvrny vždy zmizí samy od sebe. Může to ale trvat i několik měsíců od porodu.
Jestliže chcete mizení těhotenských skvrn urychlit, existuje několik způsobů, jak to udělat. Poměrně účinným způsobem je citronová a ananasová šťáva. Šťávu z čerstvého ovoce jednoduše natřete na těhotenské skvrny a nechte působit. Tento způsob ale nefunguje u každé ženy. Někdy si prostě musíte počkat, dokud těhotenské skvrny samy od sebe nezmizí.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza