Panenství

Některé dívky se při menstruaci vyhýbají tamponům, prý protože mohou přijít o panenství. Zvláště dívky, které pocházejí z arabských zemí, jsou na pozoru. Při prvním manželském sexu jejich partner očekává, že budou hojně krvácet. Co když ale nekrvácí? Měla už sex a někým jiným? Pokud manžel takové ženy dodržuje pravidla, tak žena bude pravděpodobně ukamenována nebo jinak ztrestána.


Panenská blána

Na panenské bláně je pozoruhodné to, že je celkem pružná. Je to blána v ústí pochvy s malým otvorem, umožňující odtok menstruační krve. Jelikož průměr blány bývá kolem 12mm a průměr tampónu kolem 17mm, je třeba počítat s pružností blány. Takže tampón projde stejně jako prst. Uživatelky tampónu mají tento otvor nepatrně větší, protože blána se přizpůsobila tampónu.
Problémy nastanou, pokud panenská blána není dostatečně pružná a je tedy možné, že tampón ji může protrhnout, což je velmi nebezpečné pro slečny, které žijí v muslimských zemích. Dalším problémem by mohla být zase moc pružná panenská blána, která se při prvním pohlavním styku neprotrhne. Dívka už sice pannou není, ale nekrvácí a jako panna vypadá. Pro muslimskou slečnu, by nekrvácení, také mohl znamenat problém. Studie ukázaly, že jen 34% žen při prvním pohlavním styku krvácí.
Panenská blána se nekontroluje jenom v muslimských zemích, ale taky přitom, jestli byla dívka znásilněná. Určení znásilnění není nic jednoduchého. Lékař může s jistotou říct, že dívka byla znásilněna jen pod podmínkou, že otvor v panenské bláně je menší než 10mm, protože obvod penisu bývá kolem 25mm až 40mm. Dalším způsobem jak to poznat je, že lékař uvidí malé trhlinky na panenské bláně, které jsou vytvořeny násilím.
/obrazky/linki.bloger.cz/pan2.jpg
Uskutečnil se i pokus, kde bylo shromážděno několik dívek, které o sobě tvrdily, že jdou panny. Pak je vyšetřili lékaři, kteří o jejich panenských blánách neměli žádné informace. Zjistilo se, že jen u 60% dívek lze říct, že jsou opravdu panny. Ostatní dívky měly panenskou blánu natolik otevřenou, že 100% určení nebylo možné.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza