Vliv HA na akné

Hormonální antikoncepce neslouží jen k ochraně proti nechtěnému těhotenství. Některé její druhy mají příznivé vedlejší účinky i na kůži. Pleť je po nich matnější, jemnější a hladší. Některé tabletky snižují tvorbu kožního mazu a působí na kožní póry. Proto je mnoho dívek používá i jako prevenci akné.

Opravdu to funguje?

Ověřeno zkušeností. Vybrané antikoncepční tabletky zlepšují kvalitu pleti v průběhu 4 - 6 měsíců až u 90 procent svých uživatelek. Projevy akné se zlepšují o více než polovinu. Stále Vás to nepřesvědčilo? Nejúčinnější preparáty dokáží v průběhu 6 měsíců zlepšit akné až o 70 procent. Po roce užívání je ústup akné skoro stoprocentní.

Co nežádoucí účinky?

Mnoho dívek má strach z možných nežádoucích účinků antikoncepčních pilulek. Moderní tabletky působící proti akné nezpůsobují přibývání na váze, nechutenství ani bolestivé napětí v prsou. Tělo si na jejich působení rychle zvyká. Pokud se přesto některý z těchto příznaků objeví, je většinou nezávažný a brzy zmizí. Dlouhodobé studie ukázaly, že antikoncepční tabletky proti akné mají málo vedlejších účinků, a to i po deseti letech užívání.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza