Rizikové faktory vzniku rakoviny prsu

"Milého" člověka, který nikdy není nepříjemný k ostatním, omlouvá se za všechno, dokonce i za svou nemoc, postihne rakovina spíše než osobu vyjadřující své pocity (trvalá zlost určitě není zdravá; jde též o chronickou nerovnováhu a přispívá k srdečnímu onemocnění). U žen zachovávajících vždy klid, např. když jim lékař sdělí, že je nutné odstranit bulku v prsu, se vyskytuje rakovina častěji než u žen, které ponechají průchod svým pocitům z nebezpečí, které přináší život ohrožující onemocnění.

Přítomné jsou samozřejmě další vlivy: vyšší riziko rakoviny prsu se vyskytuje u žen s dřívějším začátkem menstruace, u bezdětných do 30 let věku, s výskytem rakoviny v rodině nebo konzumujících nadměrné množství tuku. Přejídání patří též k rizikům, zvláště v přeměně velkého množství jídla v amu. Škodliviny v zevním prostředí hrají roli u žen, které prodělaly biopsii s podezřením na nádor prsu a u žen s rakovinou prsu se v tukové tkáni prsu našlo o 50 % vyšší množství karcinogenních chemických látek, než u žen s nezhoubným nádorem prsu." (Lonsdorf et al.).
Tkáně poškozují elektrická a magnetická pole, umělé světlo (krysy vystavené nadměrnému umělému osvětlení postihuje častěji rakovina prsních žláz a u slepých žen se vyskytuje rakovina prsu méně než v průměru).  
Na vině je i oblečení: jedna studie zjistila u žen, které nosí podprsenku téměř 24 hodin, častější výskyt rakoviny než u nosících podprsenku 12 hodin denně. Oproti těmto ženám se rakovina prsu vyskytovala v menším počtu případů u žen, nosících podprsenku maximálně 6 hodin denně.
Ženy postižené rakovinou prsu odhodlané bojovat s nepřízní osudu přežívají ty, které se s "osudem" smířily. Jen bojovat s nemocí ovšem nestačí. Je nutné se naučit žít zdravě, přimknout se k přírodě, schopné působit uzdravující silou. Smích léčí, prodlužuje život a tím přijímáte vše s menší vážností.
Berete-li chorobu příliš vážně, vystavujete se většímu nebezpečí, než pokud berete vážně sama sebe. Ájurvéda léčí všechny nemoci jako vetřelce, kteří napadnou, přemohou a v některých případech ovládnou svého hostitele. Se snižující se vírou klesá imunita a kolem vás čekají nemoci na svou příležitost. Někteří nemocní vytvoří ze své nemoci reálnou, bezpečnou a logickou věc. Hluboko uvnitř se bojí nejistoty v relaxaci, pocitech, smutku a nutnosti čelit skutečnému životu. Přimykají se ke své chorobě a odmítají se obrátit k přírodě. Tyto pacienty lze obtížně léčit.
V některých případech však žena s pozitivním myšlením bývá příliš zahlcena toxiny po dlouhou dobu a není schopna plně spolupracovat při léčení. Tyto ženy potřebují radikální léčbu chirurgickou, chemoterapii nebo ozařování. To vše patří též k životu a stanou-li se realitou, buďte rozumné. Posilujte tělo před a po léčbě a zajistěte si dobrého onkologa, který sleduje novinky - například to, že máte dvakrát větší pravděpodobnost přežít chirurgický zákrok u rakoviny prsu provedený v druhé polovině menstruačního cyklu s nízkou hladinou estrogenu (po ovulaci a před menstruací) než v první polovině cyklu s vysokou hladinou estrogenu. Najděte odborníka, který respektuje život, "modlí se" za pacienty a zná hodnotu víry a naděje (vědecky prokázaný účinek víry popisuje například kniha Healing Words (Léčivá slova), autor dr. Larry Dossey ).

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza