Kterou velikost zvolit?


Menstruační kalíšek Mooncup i LadyCup je dostupný ve dvou velikostech.

Mooncup
Velikost A má průměr 46 mm a délku 50 mm.
Velikost B má průměr 43 mm a délku 50 mm.

LadyCup
Velikost L má průměr 46 mm a délku 53 mm.
Velikost S má průměr 40 mm a délku 46 mm.


Kalíšek Mooncup i LadyCup je zakončen 21 mm dlouhým stonkem, za který lze kalíšek vytáhnout. Stonek si můžete zastřihnout na Vám vyhovující délku.
Velikost Mooncup A je doporučena pro ženy, které již prodělaly porod vaginální cestou a také pro všechny ženy po třicítce.
Velikost Mooncup B se doporučuje ženám, které ještě nerodily, nebo které prodělaly porod císařským řezem a je jim pod 30 let.
Mooncup
Věk
do 30 let
30 +
Porod nebyl
B
A
Porod vaginální
A
A
Porod císařským řezem
B
A

Velikost LadyCup L je doporučena pro ženy, které již prodělaly porod vaginální cestou a také pro všechny ženy po pětadvaceti.
Velikost LadyCup S se doporučuje ženám, které ještě nerodily, nebo které prodělaly porod císařským řezem a je jim pod 25 let. Je to kalíšek vhodný i pro panny.
LadyCup
Věk
do 25 let
25 +
Porod nebyl
S
L
Porod vaginální
L
L
Porod císařským řezem
S
L

Většina žen po třicítce potřebuje větší velikost kalíšku i pokud ještě nerodily. S věkem se totiž snižuje napětí vaginálních svalů a kalíšek menší velikosti pak nemusí dobře těsnit. Některé sporty a aktivity jako například jóga, pilates nebo tanec udržují vaginální svaly pevné. Pokud se některé z těchto aktivit velmi intenzivně věnujete, vezměte to v úvahu při výběru velikosti kalíšku.
Prosím, zvažte předem dobře, kterou velikost si objednáte, z hygienických důvodů není možné již použité kalíšky vyměňovat.

Vyjímky:

V případě, že porod byl císařským řezem, není pochva tak uvolněná jako u žen, které rodily fyziologicky. Bylo by tedy vhodné zakoupit kalíšek o menším průměru.
U žen, které nemají pravidelný pohlavní styk dochází ke zmenšení průměru pochvy (to je znatelné již po půl roce bez sexu). Pro ženy, které tedy rodily již před lety a nyní nemají pravidelný sexuální styk, může být vhodná velikost kalíšku B.
U žen, které aktivně sportují je průměr pochvy výrazně užší, poševní svaly jsou pevné. Může jim i po třicítce vyhovovat spíše kalíšek velikosti B.
Můžete se poradit se svým gynekologem. Nezáleží na tom, zda zná menstruační kalíšky (mnoho gynekologů u nás o této možnosti doposud neslyšelo). Když mu vysvětlíte o co jde, určitě vám dokáže říci, zda je Vaše pochva úzká nebo volná.

Čím se Lady Cup liší od Mooncupu?

Lady Cup má hladký povrch. Na Mooncupu jsou rysky označující objem a navíc jsou na spodní části kalíšku drážky usnadňující vyjmutí kalíšku.
Lady Cup má trochu jiný tvar než Mooncup (viz. velikosti kalíšků výše).
Kalíšek S od Lady Cupu je svými rozměry vhodný i pro dívky, které ještě neměly pohlavní styk.

V čem je Mooncup lepší?

Firma Mooncup garantuje, že výroba menstruačního kalíšku Mooncup je maximálně šetrná k životnímu prostředí. Továrna běží na elektřinu z obnovitelných zdrojů, bavlněný pytlík, do kterého je kalíšek balený, je ze 100% biobavlny. Mooncup za toto získal několik certifikátů - Vegan Society, Vegetarian Society, Women in Ethical Business Award in 2007, Ethical Company Certificate.

A kterou mám zvolit barvu?
Barevné varianty kalíšku LadyCup - růžový a modrý, fialový a oranžový, žlutý a zelený a nová barva - lotosový kalíšek LadyCup.
Barva už záleží jen na Vás! Funkci splní všechny kalíšky stejně.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza