Co je menstruační kalíšek????

Co je menstruační kalíšek?

Menstruační kalíšek Mooncup a LadyCup je dámská hygienická pomůcka určená pro mnohonásobné použití. Kalíšek se zavádí dovnitř do pochvy, kde se do něj sbírá menstruační krev.
Každé 4 až 8 hodin (podle toho, jak je silná Vaše menstruace) je nutné kalíšek vyjmout a vyprázdnit. > Kalíšek pojme asi 30 ml tekutiny. Kalíšek díky tomu budete muset vyprazdňovat méně často, než si vyměňujete tampóny nebo vložky. Na rozdíl od tampónů se krev do kalíšku neabsorbuje, kalíšek je možné po vyjmutí umýt a znovu použít.
Menstruační kalíšek je vyroben z měkkého silikonu, po zavedení těsně přilne ke stěně pochvy a tak je zaručeno, že krev stéká pouze do kalíšku a ne ven.
Odpovědi na otázky, které většinu žen napadnou jako první:
Menstruační kalíšek je ze zdravotního hlediska lepší než tampóny. Silikon, ze kterého je kalíšek vyroben, je na rozdíl od materiálu tampónů nepřilnavý pro bakterie. To znamená, že se bakterie na kalíšku nemohou množit. Navíc kalíšek není napuštěn žádnými chemikáliemi.
Pokud je kalíšek správně zaveden a správně sedí, nemůže z něj unikat žádná krev a ani nevíte, že ho máte.



Menstruační kalíšek je vhodný pro všechny sporty včetně jízdy na kole a plavání a můžete ho používat i v noci.

Proč je lepší?

Můžete ho používat úplně při všem a úplně pořád!

Hygiena

Menstruační kalíšek Mooncup ani LadyCup neobsahuje žádné superabsorbční látky, deodoranty ani bělidla. Je z antialergenního materiálu a nenarušuje zdravé vaginální prostředí a mikroflóru. Je vhodný i pro ženy s citlivou pokožkou nebo ženy trpící exémy. Není spojen se syndromem toxického šoku.
Hladký povrch kalíšku nebrání samočisticím a ochranným mechanismům sliznice pochvy. Kalíšek neabsorbuje přirozenou vaginální vlhkost a neuvolňují se z něj žádná vlákna nebo částice.

Jednoduchá údržba

Kalíšek Mooncup i LadaCup se desinfikuje stejně jako dudlíky pro miminka: jednoduše ho necháte vyvařit 10 minut ve vodě.
Kalíšek lze desinfikovat i k tomu určenými tabletami, ALE po použití desinfekčních tablet kalíšek důkladně opláchněte vodou, aby nedošlo ke kontaktu sliznice s chemikalií. MUDr.Bittnerová doporučuje kalíšek po použití tablet vyvařit a z tohoto důvodu zde na stránkách tablety neprodáváme.

Dlouhá životnost

Používání kalíšku je ekonomičtější a pohodlnější. Nebudete muset znovu a znovu kupovat tampóny a vložky a stále přemýšlet, zda jste si jich vzala s sebou dost, když jdete ven.

Používání kalíšku je šetrné k životnímu prostředí

Kalíšek je šetrný k životnímu prostředí. Představte si, kolik vložek a tampónů jste již za ta léta zaplatila a vyhodila!

Při jakých sportech a aktivitách ho můžete používat?

· plavání
· jízda na kole
· lyžování
· jízda na běžkách
· skialpinismus
· jízda na kajaku
· potápění
· treking
· speleologie
· tanec
· lezení
· bowling
· šachy :)
· sex - rozhodně ne!

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza