4 TYPY PMS - TYP C – CHUTĚ

Mnoho žen má týden až deset dnů před menstruačním cyklem neobvyklé chutě. Ženy, které zapadají do klasické charakteristiky PMS typu C, mají často nutkavé chutě na sladkosti anebo cukr a mají sklon k hypoglykémii.

Chutě se zvětšují před men­ struací a často jsou důsledkem toho, že se tělo v té době stává citlivějším na vlastní inzulín. Tělo může snížit vlastní inzu­lín tak rychle proto, že následkem hypoglykemického stavu a následných chutí proudí z krve do buněk zvýšené množství cukru.
Jestli že ženy s PMS typem C podlehnou svým chutím, dostanou se chemické látky v těle do nerovnováhy, sníží se hladina cukru v krvi a následkem bývají často bolesti hlavy.
Mnoho žen s PMS typu C mají nízkou hladinu hemoglobinu. Všechno naznačuje tomu, že tyto ženy neužívá žádný chlorofyl ani minerály, které jsou potřebnými zdroji vita­ minu A, železa a magnézia, a které regulují a vytvářejí zdravou funkčnost těla.
Rozhodnutí pokračovat v oblíbené stravě pro ženy znamená, že pravděpodobně budou i nadále mít PMS, potíže v období menopauzy, osteoporózu a v dospělosti cukrovku. Všem těmto potížím se lze vyhnout v případě, že ženy s PMS typu C budou kontrolovat svou chuť na sladké a nedovolí svým chuťovým buňkám, aby získaly vládu nad logikou.
Pomoc pro Typ C
Nejhor ší věcí, kterou mohou ženy s PMS typu C udělat, když dostanou chuť na sladké, je jíst cukr. Chutě většinou ženy svedou na scestí, a přitom ve skutečnosti poukazují na potřebu určité výživné látky, která byla ze stravy vyloučena.
V ýzkumy naznačují, že většina žen má v době PMS chuť na cukr a čokoládu. Chutě na sladké rovněž signalizují nedostatek chrómu či zinku. Nadměrná konzumace cukru spotřebovává zásoby těchto prvků, protože cukr je zušlechtěný uhlohydrát a nemá žádnou vlastní energii ani jinou hodnotu. Omezení cukru obsaženého v polotovarech a naopak konzumace zv ýšeného množství celozrnných po­travin značně přispívá k odvrácení chutí v období PMS.
Rovněž hořčík je velmi důležitou minerální látkou, která řídí zadržování vody v těle a kontrolu různých chutí. Chuť na čokoládu obvykle poukazuje na nedostatek hořčíku v těle. Všem nám je v průběhu života neustále opakováno, že potřebujeme mnohem více vápníku; je však velmi zajímavé, že tělo obsahuje mnohem více obranných mechanizmů pro zadržení vápníku než hořčíku. Hořčík je skutečně "zapomenutou" minerální látkou.
Jakým způsobem mohou ženy s PMS typu C přijímat ve své stravě více hořčíku? Velké množství hořčíku obsahuje jakákoliv "zelená" strava.
Možná si budete z hodin chemie ve škole pamatovat, jak jste se učili struktuře benzenového jádra, kterou tvoří neměnný šestiúhelník. Molekula chlorofylu m á stejnou strukturu benzenového jádra jako krevní hemoglobin. Jediným rozdílem je, že střed molekuly chlorofylu se skládá z hořčíku, zatímco střed atomu hemoglo binu obsahuje železo.
Moudrá matka Příroda se nepřetržitě pokouší sloučit železo s chlorofylem. Tmavě zelené potraviny jako kapusta, špenát, zelené části hořčice, zelená část řepy, klíčky, pýr plazivý a džus z něj jsou pro tělo dobrými zdroji jak hořčíku, tak železa. Po konzumaci tmavě zelených potravin tělo okamžitě doslova vy­ tahuje hořčík z molekuly chlorofylu a používá jej na jiném místě. Pak jej nahradí železem a vytvoří více hemoglobinu.
V knize The Wheatgrass Book (Kniha o p ýru plazivém) cituje autorka Ann Wigmoreová studii provedenou v roce 1936, ve které vědci J. H. Hughs a A. L. Latner z liverpoolské univerz­ ity zvýšili u laboratorních zvířat rychlost obnovy hemoglobinu o 50 % t ím, že je krmili chlorofylem získaným ze zelených rostlin. Wigmoreová cituje mnoho pokusů na zvířatech i na lidech, které potvrzují, že chlorofyl je velmi účinný při ochranném okysličování při léčbě chudokrevnosti.
Ženy občas mají během menstruace či v průběhu přechodu silné krvácení. Při větší ztrátě krve je zapotřebí většího množství hořčíku, železa i hemoglobinu. Ženy v podstatě potřebují kon zumovat ve své stravě více "zeleného".

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza