Těhotenské testy

Zpozdila se vám menstruace? Příčiny mohou být různé. Není jednoznačné, že je to počátek těhotenství. Důsledkem může být prodělané nachlazení nebo je příčinou psychické vypětí, případně máte nepravidelný cyklus a nelze tedy přesně odhadnout, kdy je pauza ještě v normě nebo kdy se něco opravdu děje.

Ať již pro vás případné těhotenství znamená šťastnou naději nebo pohromu, ráda byste co nejdříve věděla, jak na tom jste. Rychlou pomoc vám v tomto případě může přinést některý ztěhotenských testů, které jsou volně prodejné v lékárně a jejichž použití je velmi snadné.
Těhotenské testy pracují na principu prověření výše hladiny hormonu HCG (chlorinový gonadotropin) v moči. Pokud došlo k oplodnění, počínající těhotenství se okamžitě projeví zvýšením hladiny tohoto hormonu produkovaného placentou. Těhotenské testy jako například Těhotenský test Seratec Direct a Těhotenský test Seratec Diagnostik vám pomohou odhalit těhotenství již po 7 dnech!
Pokud předpokládáte že jste otěhotněla a objeví se negativní výsledek testu, je vhodné test opakovat přibližně za 48 až 72 hodin. Ranní moč je k testu nejvhodnější, neboť by měla obsahovat nejvyšší koncentraci HCG hormonu.
Zkouška provedená těhotenským testem je však pouze předběžný výsledek, poté byste měla navštívit vašeho gynekologa.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza