Jak si vybrat mezi dvěma muži?


Zamyslete se nad pozitivními vlastnostmi obou mužů. Až budete příště s nimi, lépe si všímejte, jak se s nimi cítíte a co se vám na každém z nich líbí. Někdy není jednoduché popsat, co přesně se vám na někom líbí, ale než se rozhodnete, musíte si to dobře promyslet. Zeptejte se sama sebe na tyto věci:
  • Umí mě rozesmát? Má dobrý smysl pro humor? Většinou nás přitahují lidé, kteří nás umějí rozesmát. Muži, kteří mají dobrý smysl pro humor, ženy zajímají a nutí je dívat se na svět jinýma očima. Je vám příjemné, když se vás dotýká? Žádný muž by se vás neměl dotýkat, pokud na to nejste připravená. Můžete se držet za ruce nebo se dotýkat přátelsky, ale líbat byste se měli až ve chvíli, kdy na to budete skutečně připravená. Při líbání byste měla vědět, co děláte a neměla byste se cítit trapně. Vyberte si toho muže, který se dokáže ovládat.
  • Zajímají ho i ostatní lidé? Je přemýšlivý a zajímá se o svět a ne jen o sebe? Muži, kteří jsou sebestřední, jsou většinou hodně nudní. Vyberte si toho, který má hodně zájmů a přátel a vidí svět pozitivně.
  • Dokáže být také citlivý? Umí se vcítit do ostatních lidí? Existuje mnoho citlivých mužů, problémem je to, že se to snaží před světem skrýt. Vyberte si muže, který umí být citlivý a nestydí se za to.
  • Flirtuje s vámi s úctou? Má o vás zájem pouze kvůli vašemu tělu, nebo ho zajímá i vaše osobnost? Lichotí vašemu vzhledu, nebo také vaší povaze?
  • Umí být trpělivý a nespěchat? Muži, kteří na to umí jít pomalu, si vás budou více vážit. Záleží jim na to, abyste se s nimi cítila dobře. Pokud na vás muž tlačí a snaží se vás dostat do postele, nebude to ten pravý.


Zamyslete se nad tím, jak se s těmito muži cítíte. Tento krok je také velmi důležitý. Jeden z nich možná bude mít lepší pověst nebo lepší povahu, ale ten druhý vás dokáže rozesmát a vám se podlamují kolena kdykoli ho vidíte? Příště až se uvidíte s oběma muži, zamyslete se nejen nad tím, co se vám na nich líbí, ale také nad tím, jak se s nimi cítíte. Pokud se s jedním z nich cítíte šťastně, spokojeně a sebejistě, měla byste si vybrat jeho.
  • Jak se cítíte, když jste s ním? Máte pocit, že o vás má upřímný zájem, nebo flirtuje i s ostatními dívkami a bere vás jen jako jednu z mnoha?
  • Cítíte se s ním naprosto skvěle, nebo je vám s ním jen "dobře"?
  • Snaží se z vás udělat lepšího člověka a podporuje vás?
  • Umí vám zalichotit smysluplně?
  • Podlamují se vám z něho kolena a cítíte se s ním jako ve snu?
  • Chová se k vám jako k dámě a respektuje vaše potřeby?
Zamyslete se nad negativními vlastnostmi obou mužů. Možná jste ve fázi, kdy oba tyto muže vidíte jen v tom nejlepším světle, ale přesto byste se měla snažit zaměřit také na jejich negativní stránky a vlastnosti. Pokud se opravdu chcete rozhodnout, budete muset zvážit všechna pro i proti. Všímejte si hlavně následujících věcí:
  • Má ten muž emocionální problémy? Má pohnutou minulost a spoustu emocionálních problémů? Pokud ano, je možné, že se s ním momentálně dobře bavíte, ale později byste mohla litovat, že jste do takového vztahu šla.
  • Chová se majetnicky a manipulativně? Snaží se vždy dosáhnout svého a neumí přiznat svoji chybu? Pokud ano, jde pravděpodobně o sobeckého muže, což rozhodně není typ vhodný pro vztah.
  • Lhal vám někdy? Měla byste chtít muže, kterému můžete důvěřovat a který se nebojí k vám být upřímný. Pravdu člověk musí říct, i když bolí. Muži, kteří rádi pomlouvají a lžou, nejsou pro vztah stavění.
  • Pokud se stále dostává do problémů, nemá dobré vztahy s rodiči a neuznává autority, pravděpodobně to nebude ten nejlepší muž pro vás. "Zlobiví kluci" jsou sice sexy, ale pokud si vyberete věčného chlapce, za chvíli zjistíte, že takový vztah nebude fungovat.
  • Mluví často o svých bývalých dívkách? Pokud stále mluví o své expřítelkyni, je to špatné znamení. Nemusí to znamenat, že to není hodný muž. Znamená to pravděpodobně jen to, že ji stále miluje.

Zamyslete se nad tím, co k vám tito muži cítí. Pokud jsou vám oba naprosto oddaní, bude to velmi těžké. Přesto byste ale neměla automaticky vybrat toho, který vás má raději. Zamyslete se spíše nad tím, jak jim na vás záleží a co by to pro ně znamenalo, kdybyste se přestali vídat. Pokud by mu to nevadilo a jednoduše by se začal věnovat jiné dívce, není to muž pro vás. Pokud máte pocit, že vás jeden z nich má raději než ten druhý, mělo by to ve vašem rozhodnutí hrát velkou roli.
  • Nemusíte se jich ptát rovnou. Můžete se snažit poznat to podle toho, jak se na vás dívá, jak často s vámi chce trávit čas a jestli mluví o budoucnosti po vašem boku.
  • Pokud si chcete jen trochu užít a nehledáte vážný vztah, nemusíte se tím tolik zabývat a řešit, kterému muži se líbíte více.
Požádejte o názor nějakou kamarádku. Kamarádi jsou tady od toho, aby vám poskytli útočiště, promluvili si s vámi a poradili vám. Nechejte si od nich poradit, ale berte to s rezervou. Nakonec se stejně budete muset rozhodnout sama. Nezapomeňte na to, že se jich neptáte na to, který z mužů je "lepší", ale chcete, aby vám pomohli se rozhodnout, který je pro vás ten pravý.
  • Neptejte se kamarádek, který se jim líbí více. Zeptejte se jich, který z nich by se k vám lépe hodil. Když se zeptáte špatně, kamarádky vám řeknou jen s kým by chodily ony, ne s kým máte chodit vy.
  • Buďte otevřená a připravená na jejich názory. Pokud jste se už rozhodla, nemá smysl se ptát kamarádek. Když se jich budete ptát, buďte připravená na odpovědi.
  1. Zvažte všechny rozdíly a napište si seznam. Díky tomu uvidíte, koho z nich jste chtěla už od začátku. Jak se s těmi muži cítíte? Napište si seznam vlastností, které se vám na mužích líbí a druhý seznam vlastností, které se vám na mužích nelíbí. Porovnejte si tyto seznamy s vlastnostmi obou mužů. Zaměřte se hlavně na tyto věci:
    • Který z nich se ke mně chová lépe?
    • Který z nich mě podrží i v těžkých chvílích?
    • S kterým z nich toho mám více společného?
    • Kterého z nich bych na konci dne raději viděla?
    • Který z nich vychází lépe s mými přáteli a rodinou?
    • Bez kterého z nich bych nemohla žít?
Důvěřujte svým instinktům. Většinou si nemůžeme vybrat člověka, který se nám líbí a je pro nás ideální. Každý jsme nějaký a všem se nám něco líbí a něco nelíbí. Nepřemýšlejte až moc a důvěřujte svému srdci. Klidně si i hoďte mincí! Řekněte si, že orel bude muž č. 1 a panna bude muž č. 2. Až minci vyhodíte do vzduchu, budete si přát, aby dopadla na konkrétní stranu. Právě tohoto muže byste si měla vybrat.
  • Pokud víte, že jeden z těch mužů pro vás není vhodný, ale velmi vás přitahuje (a ten druhý se vám moc nelíbí), dejte si pauzu od obou. Není nic špatného na tom být single. Je to mnohem lepší, než se spálit se špatným mužem.
  • Poučte se ze svých chyb. Pokud jste v minulosti chodila s nějakým mužem a dopadlo to špatně, nedělejte znovu tu samou chybu. I když vás ten muž hodně přitahuje, nemá smysl se znovu pouštět do těch samých problémů.
Nespěchejte. S rozhodnutím nemusíte vůbec spěchat, měla byste si to dobře promyslet. Mezitím snad jeden z mužů udělá něco, co vás přesvědčí, nebo naopak odradí a budete to mít snadnější. Pokud nejste jednomu z nich oddaná a nechcete být "nevěrná", měla byste si dát skutečně na čas.
  • Neprotahujte to příliš dlouho. Když si vyberete jednoho, ale on zjistí, že jste se scházela i s jiným, ublížíte mu a promarníte svoji šanci na vztah.
  • Připravte se na důsledky svého rozhodnutí. Musíte vědět, že vaše rozhodnutí ovlivní vztah, který s těmito muži máte. To je bohužel nevýhoda vztahů - pravděpodobně jednomu z nich zlomíte srdce a přijdete o příležitost s ním chodit. Pokud ten, kterého jste si nevybrala, neví o tom druhém, nemusíte z toho dělat žádnou vědu. Měla byste se ale rozhodnout a být šťastná, i když to nebude zrovna procházka růžovým sadem.
    • Uvědomte si, že proti sobě můžete oba muže poštvat. Co když jsou to nejlepší přátelé, co uděláte potom? Když si vyberete jednoho z nich, pravděpodobně už nebudou nejlepšími kamarády. Pokud se této situaci chcete úplně vyhnout, raději si najděte někoho úplně jiného.
    • Připravte se na to, že přijdete o toho muže, kterého si nevyberete. Možná se s vámi už nebude chtít jen přátelit. Přesto byste si měla uvědomit, že je to tak pravděpodobně nejlepší.
Akceptujte svá vlastní rozhodnutí. Váš život je jen váš a vy si zasloužíte ho žít podle sebe a snažit se neubližovat lidem. Možná se budete za své rozhodnutí vinit, ale musíte sama nejlépe vědět, který z mužů je pro vás nejlepší. Buďte na sebe hrdá za to, že jste se dokázala rozhodnout.
  • Nebojte se dělat chyby. Jen se z nich vždy poučte.
  • Nedělejte si starosti s tím, že byste měla uspokojit všechny. Při takovém rozhodnutí budete muset zranit něčí city.

Komentáře

Top články

Vaše dotazy

Typy ženského orgasmu

Laktobacilóza